De Blikvanger

Blikvanger7Blikvanger1De Blikvanger, de kunstclub in Kievitsdel, staat open voor alle leden van de BVK. Door excursies en huiskamerbijeenkomsten proberen we sinds de oprichting in 2001 vooral samen te genieten en open te staan voor allerlei kunstuitingen. Daarbij proberen we vooral met kunst in contact te komen op een wijze die individueel meestal niet mogelijk is:

Lees het Blikvanger Magazine

  • bezoeken aan niet-publieke of minder bekende kunstverzamelingen
    (onder andere ING, Caldenborgh, Van Lanschot, Staudt, Insel Hombroich, Anningahof)

Blikvanger3

  • toneel, poëzie, muziek, voordrachtskunst in een eigen woonkamer
  • stadswandelingen en fietstochten langs architectuur en monumenten
    (o.a. naar Doesburg, Almere, Schiedam, Hattem, Arnhems glas-in-lood, maar ook in de eigen omgeving)

Blikvanger4

  • lezingen door beeldend kunstenaars, gerenommeerde kunsthistorici en eigen leden over een veelheid aan onderwerpen, soms gekoppeld aan een tentoonstellingsbezoek (zoals Rembrandt-Caravaggio, Nederlandse invloeden in Sint Petersburg, koloniale architectuur,  kleding in de 17e-eeuwse Nederlandse schilderkunst, Miles Davis, Jan van IJzendoorns eigen werk)
  • en natuurlijk wordt ook geregeld een museum- of atelierbezoek !

Blikvanger6

Per jaar organiseren wij circa vijf activiteiten verspreid over het jaar, waarvan meestal twee in een eigen huiskamer plaatsvinden. De Blikvanger telt circa 45 leden, die ieder een jaarlijkse bijdrage van € 25,- voldoen.

Heeft u belangstelling ?

Neem dan contact op met Janny van Wieringen, secretaris van De Blikvanger, tel. 0317-310160 of mail naar jannyvwieringen@gmail.com .