Boeven vangen met Whatsapp

 

Whatsapp

Ons buurtpreventieteam denkt er over na eventueel Whatsapp in te zetten als hulpmiddel bij het supersnel doormelden van verdachte zaken. Whatsapp is een programma welk door iedereen die een smartphone heeft geïnstalleerd kan worden (meestal staat het al op de telefoon bij aankoop). Het is een applicatie voor het (gratis) zenden van berichten (vergelijkbaar met SMS tekstberichten). Met het programma kun je bepaalde groepen van personen (bv familieleden) aanmaken. Het voordeel hiervan is dat iedereen die aangesloten is bij de groep direct de berichtinformatie krijgen. Eventueel kan er zelfs direct een foto of filmpje meegestuurd worden. In dit krantenbericht kunt u meer informatie lezen. Op dit moment onderzoeken wij tevens een alternatief systeem welk ook een veel snellere doormelding van verdachte zaken zal geven dan het huidige mail en rondbreng-systeem en niet op Whatsapp gebaseerd is. Whatsapp2Daarnaast zijn wij in overleg met onze buurtagente met de vraag wat de meest zinvolle methode is en of wij haar ondersteuning kunnen verwachten bij de introductie van het één van deze systemen.Inmiddels is er ook een enquête met betrekking tot de veiligheid in onze omgeving en het gebruik van elektronische hulpmiddelen ter verhoging van de veiligheid gehouden.De resultaten vindt u via deze link:Uitslag enquête Buurtpreventie
Mocht u interesse hebben deel te nemen aan een van dergelijke veiligheidsverhogende initiatieven kunt dit aangeven door onderstaand formulier in te vullen. Zodra wij alle voorwaarden hebben kunnen afstemmen en de tevens nog openstaande technische vragen hebben opgelost nemen wij contact met u op.
Alle velden gemarkeerd met een * moeten ingevuld worden.
Bookmark the permalink.

Comments are closed.