Internet via Glasvezel

Glasvezel in Kievitsdel: vragen en antwoorden

Tijdens Koningsdag was er vlooienmarktje voor vragen. Hieronder volgt een samenvatting en handige links. Veel voorkomende vragen kun je vinden op www.renkumopglasvezel.nl  , een particulier burgerinitiatief van bewoners uit de gemeente Renkum. En natuurlijk ook het bedrijf: www.deltafibernetwerk.nl/gebieden/doorwerth-heveadorp-wolfheze/nieuws

Vraag: Ik heb KPN (of Ziggo), kan ik deze provider houden?

Antw: Nee, KPN en Ziggo willen alleen via hun eigen netwerk hun diensten leveren. Alleen als je overstapt naar één van de vier providers (caiway.nl, delta.nl, online.nl of heldenvannu.nl) kun je nu glasvezel krijgen. Zie ook het door jou ontvangen pakket met de glasvezelkrant.

Vraag: Ik heb een e-mail adres van KPN (hetnet.nl, of xs4all.nl) of Ziggo kan ik dat behouden?

Antw: Nee, je moet naar een andere e-mail provider gaan, hetzij de bekende onafhankelijke zoals Google (gmail) of Microsoft (outlook). Zie ook https://renkumopglasvezel.nl/15-jaar-de-tijd-om-van-e-mailadres-te-wisselen/

Ook handig bij overstappen: https://www.consumentenbond.nl/alles-in-1/e-mailadres-overstappen-provider

Vraag: Wordt glasvezel alleen maar tot in de meterkast aangelegd?

Antw: Als je meedoet met glasvezel krijg je bij alle vier de providers een glasvezel aansluiting + modem in de meterkast. Alleen delta.nl biedt je het installeren verder in huis gratis aan (ter waarde van € 182,50) aan. Zie ook de folder van delta.nl bij de glasvezelkrant.

Vraag: Hoe komtde glasvezel mijn huis binnen?

Antw: Er komt een schouwer langs die samen met jou gaat bekijken hoe de glasvezelkabel het beste naar de meterkast kan worden aangelegd. Soms is dat langs de bestaande bekabeling van hetzij Ziggo hetzij KPN. Ook kan een andere handiger tracé worden bepaald samen met jou. Meestal gaat het via een soort mol zonder graafwerk. De aannemer moet alles herstellen indien er gegraven moet worden.

Tips:

En wil je meedoen met de glasvezel, via de BVK krijg je € 25korting bij:

Caiway.nl: https://bvkievitsdel.email-provider.nl/link/dwddqa8sw1/qiccnjip0y/jq1manctnt/x6pzftytjn/rcadpirqa0

Of

Delta.nl: https://bvkievitsdel.email-provider.nl/link/dwddqa8sw1/qiccnjip0y/nb8ygajx2x/x6pzftytjn/rcadpirqa0

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.