In Memoriam

Jan de Winkel

Jan de Winkel

Het bestuur van de BVK, de redactie van de Kievit, de Tuinclub Fritillaria en de Kunstclub Blikvanger hebben met ontroering kennis genomen van het overlijden van ons zeer gewaardeerde actieve lid, de heer Jan Hendrik de Winkel. Jan was een sociaal bewogen persoon, had altijd een luisterend oor voor iedereen, was belezen, had grote passie voor de luchtvaart en kende vele mensen door al zijn wandelingen (en of fiets) door de wijk met zijn hond Kate.
Jan was vrolijk, belangstellend , had een praatje en aan een gulle lach ontbrak het hem niet . Een positieve eigenschap van Jan was, dat als het nodig was, maakte hij een kritische noot in de Kievit. Hij was een trouwe redacteur die op de juiste momenten scherp uit de hoek kon komen en wij hebben dan ook lang kunnen genieten van alle herkenbare bijdragen in de Kievit. Redactie bijeenkomsten waren altijd een genoegen en Jan’s eerste vraag was altijd: “Erik, welke koffie vandaag?”, alsof het tot de nodige inspiratie zou kunnen leiden. Samen met zijn vrouw Koosje, een twee-eenheid, zorg dragend voor de inwendige mens met een vrolijke noot, leidde uiteindelijk tot de gezamenlijke samenstelling van de Kievit op dat moment.

Vaarwel Jan, wij verliezen in jou een bijzonder karakter.   

Namens de verschillende besturen,

Erik Chr. Priebee
Secretaris BVK

Bookmark the permalink.

Comments are closed.